Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус посъветва Давид Алаба да не бъде прекалено краен в исканията си за по-висока заплата. Бекът, който играе и като централен защитник, още не може да се разбере с ръководството за нов договор.

"Ако истината се върти около това Давид и неговият агент да искат повече пари, за мен това няма да бъде най-умното решение от страна на Алаба", коментира Матеус пред телевизия "Скай".

"И аз можех да искам повече пари при подписването на моите договори като футболист. Но мога да уверя Давид, че в края на неговата кариера парите няма да го бъдат нещото, което ще го прави най-щастлив."

"Ако Алаба влезе в Топ 3 или Топ 5 по заплата в клуба, това ще бъде в реда на нещата. Но парите не трябва да бъдат най-важния критерий за него в преговорите при днешната ситуация."

"Ако има голямото желание да играе за клуб като Реал Мадрид, да прави вълшебства до Меси, да играе във Висшата лига, тогава мога да разбера аргументите му", добави Матеус по адрес на австриеца, който отдавна е свързван с "белия балет" и най-вече с Барселона.