Байерн Мюнхен удари абонатите от Волфсбург с 2:1 в среща от междинния 12-и кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

"Вълците" стартираха шеметно на най-ужасния за тях терен и още в петата минута Максимилиан Филип откри резултата с хубаво попадение.

Роберт Левандовски обаче нямаше как да пропусне да накаже любимия си съперник и изригна в края на първото полувреме, както и в началото на второто. Така полякът вкара своя 23-и гол срещу този опонент в 21 изиграни двубоя.

Първенецът Байерн събра 27 точки и остава на второто място преди съботното дерби с лидера Байер Леверкузен (28 пункта). След 26-ата си загуба в Мюнхен от 28 опита (при две равенства) Волфсбург е пети с 21 точки.


Първата добра възможност в мача се откри пред Лерой Сане, но той беше блокиран от Жером Русийон в последния момент. Малко след това германският национал не действаше добре в отбрана и "вълците" изненадващо откриха резултата в петата минута. Кевин Мбапу центрира към точката на дузпата и Максимилиан Филип реализира с удар от въздуха.

Пробойните в отбраната на шампионите бяха очевидни и те на няколко пъти не успяваха да се справят с настървения си противник. Малко след изтичането на четвърт час игра голмайсторът на Волфсбург Вут Вегхорст прати кълбото в мрежата, но голът правилно не беше признат заради засада.

Това очевидно беше сигналната лампа за баварците и те се втурнаха устремено напред. Роберт Левандовски се измъкна хитро от защитата, но слабия му удар беше уловен от Коен Кастеелс. След това пред Серж Гнабри се откри прекрасна възможност, но той шутира мощно в тялото на бранител.

Точно когато не се виждаше как Байерн може да изравни резултата преди почивката в един скучен период от двубоя, Роберт Левандовски наказа един от любимите си противници. Кингсли Коман центрира към далечната греда в добавеното време на първото полувреме и голмайсторът на мюнхенци беше безпощаден с глава.

Груба грешка в отбраната на гостите пет минути след почивката позволи на Джером Боатенг да намери Роберт Левандовски и снайперистът на шампионите отново порази целта. Това беше негов 23-и гол срещу този съперник в едва 21 двубоя.

В средата на втората част Коман направи страхотен пробив и отправи топовен снаряд, но в последния момент беше блокиран. Байерн определено действаше много по-концентрирано, в сравнение с първото полувреме и това определено затрудняваше гостуващия тим.

Пет минути преди края Волфсбург направи големи пропуски в рамките на секунди! Първо влезлият като резерва Биалек остана очи в очи с Мануел Нойер, но капитанът спаси атрактивно с една ръка, а малко след това най-добрият вратар в света отказа и Вегхорст.

Волфсбург вече беше отправил 18 удара секунди преди последния съдийски сигнал, но не намери необходимата острота и шампионите успяха да излъжат своя достоен тази вечер противник. За "вълците" това беше първо поражение за сезона в първенството.


Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:1

0:1 Максимилиан Филип - 5'
1:1 Роберт Левандовски - 45'
2:1 Роберт Левандовски - 50'