Рекордьорът по трофеи в Шампионската лига Реал Мадрид също е сред засегнатите от финансовата криза, получила се като резултат от пандемията с коронавирус.

Въпреки това "кралете" са готови да изпълнят финансовите претенции на една от големите си трансферни цели - Давид Алаба.

Централният бранител на Байерн Мюнхен почти сигурно напуска Германия в края на сезона като свободен агент, а голямото му желание е да подсили Реал или Барселона.

Каталунците обаче изпитват много сериозни финансови затруднения, докато в Мадрид по-скоро са предпазливи заради несигурната глобална ситуация.

Според The Athletic босът на "белия балет" Флорентино Перес е готов да направи изключение за Алаба и да му плаща по 20 милиона евро на сезон. Причината е, че в Мадрид се нуждаят от свежа кръв, а и австриецът ще пристигне без трансферна сума.

Другият голям плюс на Алаба е способността му да играе като ляв бек, централен защитник и като полузащитник. Живата легенда на Байерн е свързван още с Ювентус, Интер и всички водещи английски клубове.