Втородивизионният Холщайн Кийл хвърли бомбата на сезона, детронирайки хегемона Байерн Мюнхен във втория кръг за Купата на Германия. Редовното време завърши 2:2, а при дузпите домакините биха с 6:5 след пропуск на Марк Рока.

Серж Гнабри откри резултата на стадион "Холщайн щадион" след груба грешка на вратаря на домакиинте, но Фин Бартелс сензационно изравни в 37-ата минута след пореден за последните месеци гаф в отбраната на баварците.

Веднага след почивката Лерой Сане върна аванса на шампионите с невероятно изпълнение на пряк свободен удар. Мюнхенци вече доиграваха мача, когато бяха шокирани. Хауке Вал засече с комбинация от рамо и глава в 95-ата минута, пращайки мача в продължения. В тях не падна нов гол и всичко се реши от дузпите, където само халфът на мюнхенци Марк Рока пропусна.

На осминафиналите Холщайн Кийл ще се изправи срещу познат съперник от Втора Бундеслига - Дармщадт. Байерн отпада на такъв етап от турнира за първи път от 2000 година насам.


Липсата на Роберт Левандовски в стартовия състав на баварците позволяваше на Серж Гнабри и Томас Мюлер често да сменят местата си и да водят атаката. Мюлер чукна за Джошуа Кимих, който отправи първия удар в мача, но стрелбата се оказа доста неточна.

Преди изтичането на четвърт час игра баварците поведоха. Мюлер се опита да намери Серж Гнабри с глава и в началото изглеждаше, че вратарят Йоанис Гелиос ще избие. Той игра с топката, но тя се отби в краката на Гнабри, който реализира отблизо.

Гнабри шутира много опасно на сантиметри покрай десния страничен стълб в средата на първото полувреме, а малко след това Мюлер би над напречната греда, преди да бъде маркирана засада.

В 37-ата минута Холщайн Кийл изравни от нищото, а отбраната на Байерн допусна невероятна грешка! Фин Бартелс се измъкна зад отбраната след пас от дълбочина, излезе сам срещу Мануел Нойер и намери долния ляв ъгъл.

Само две минути след подновяването на играта Байерн отново излезе с едни гърди напред. Този път своето майсторство показа Лерой Сане, вкарал от пряк свободен ъгъл по брилянтен начин. Той завъртя кълбото над стената с левачката и намери горния десен ъгъл.

Малко след това домакините сензационно отново можеха да изравнят, но Мюлинг изпорти златното положение и шутира покрай вратата.

В средата на второто полувреме Джамал Мусиала се измъкна и нанесе хубав удар в долния ляв ъгъл, при който вратарят изби с върха на пръстите си, кълбото срещна гредата и излезе в корнер.

В края Холщайн пробва нещо като домакински натиск, който не се получаваше, въпреки вялата игра на техния далеч по-именит противник. В 95-ата минута обаче едно най-рутинно центриране на ван ден Берг беше засечено с рамо от Хауке Вал и топката влезе в горния десен ъгъл, за ужас на Нойер и отбраната пред него!

Байерн беше много по-активен във второто продължение, в което вратарят на Холщайн Кийл направи две добри спасявания, но като цяло липсваха интересните положения. Така се стигна до дузпи, където Марк Рока направи единствения пропуск и Холщайн Кийл детронира Байерн.


Холщайн Кийл - Байерн Мюнхен 2:2

0:1 Серж Гнабри - 14'
1:1 Фин Бартелс - 37'
1:2 Лерой Сане - 47'
2:2 Хауке Вал - 90' +5

 

При дузпите:
0:1 Левандовски ВКАРВА
1:1 Вал ВКАРВА
1:2 Кимих ВКАРВА
2:2 Арслан ВКАРВА
2:3 Мюлер ВКАРВА 
3:3 Сера ВКАРВА
3:4 Алаба ВКАРВА
4:4 Лий ВКАРВА 
4:5 Коста ВКАРВА 
5:5 Хауптман ВКАРВА 
- Рока ПРОПУСКА!
6:5 Бартелс ВКАРВА!