Байерн Мюнхен излъга Херта с 1:0 като гост в двубой от 20-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Олимпиащадион".

Двата отбора се захапаха още от самото начало и в десетата минута Байерн получи право да изпълни дузпа. Дежурният реализатор Роберт Левандовски обаче невярващо видя спасяването на вратаря Руне Ярстайн. 

В средата на първата част шампионите все пак поведоха, макар и с късмет - Кингсли Коман вкара с помощта на рикошет. След почивката гостите видимо намалиха темпото, а в края столичани изпуснаха добри възможности.

Лидерът Байерн Мюнхен събра 48 точки и води с десет на преследвача РБ Лайпциг, който играе утре. Херта е точно над чертата със 17 пункта.


Срещата започна с по едно чисто голово положение за двата отбора, но и двамата вратари реагираха адекватно. Първо Мануел Нойер спаси удара на Доди Лукебакио, а след това Руне Ярстайн отказа Лерой Сане.

В десетата минута обаче стражът на "старата дама" не прецени добре излизането си и събори Сане в наказателното поле след хубав извеждащ пас на Роберт Левандовски. Реферът Роберт Шрьодер моментално посочи бялата точка и Левандовски застана зад топката. Той потърси долния ляв ъгъл, но Ярстайн спаси!

Пред Кшищоф Пьонтек се откриха две добри възможности в последвалите контраатаки на Херта, но Нойер беше застанал на правилното място.

В средата на първото полувреме баварците все пак откриха резултата. Силният изстрел на Кингсли Коман беше блокиран от тялото на Щарк и матира вратаря на домакините.

Коман се пробва и малко след това,но беше отказан, а същото стори и Мануел Нойер с Лукебакио. Към края на първото полувреме вратар №1 на планетата за 2020 година пусна феноменален пас за Играч №1 в света Левандовски и полякът стреля хитро с глава, но покрай целта.

Малко след подновяването на играта Серж Гнабри излезе на стрелкова позиция, но отново вратарят на Херлта внимаваше. Последва много скучен период, в който гостите видимо намалиха темпото, а техният противник не се възползваше от това.

"Старата дама" се посъбуди от средата на второто полувреме и създаде няколко скоростни атаки, но нито една от тях не представляваше реална опасност за Нойер и пазената от него врата.

Четвърт час преди края на редовното време Левандовски напредна по дясното крило и отправи мощен удар, но Ярстайн го блокира с крака. След това Роберт пусна вляво за връхлитащия Коман, но острото центриране на французина не се получи.

В 87-ата минута защитата на баварците изпусна Радонич, който нанесе мощен удар, но Нойер спаси. Веднага след това Куня излезе сам срещу вратаря на Байерн и го прехвърли, но топката мина покрай дясната греда!

 

Херта - Байерн Мюнхен 0:1
0:1 Кингсли Коман - 21'

Пропусната дузпа: Левандовски (Байерн) - 11'