Точно 30 секунди е било закъснението, заради което футболистите на Байерн Мюнхен изкараха над седем часа в самолета снощи.

Както е известно, първенецът на Европа не успя да излети веднага за Доха, бързайки да хване "свободния коридор" веднага след победата си с 1:0 над Херта в Берлин снощи.

Минималното закъснение е била причината, заради която летищните власти в Берлин не са дали разрешение на самолета да потегли към Катар, отбелязва вестник "Билд".

Както е известно, машината е била в позиция на пистата в 23:59 часа местно време и пилотът е поискал да потегли, но е получил отрицателен отговор, тъй като забраната за полети е между полунощ и 05:00 часа. 

Така самолетът е останал на пистата до 01:22 часа, след което се е върнал към терминала. Цялата делегация на отбора пренощува в самия самолет.

"Чувстваме се напълно прецакани от властите. Отговорните хора си нямат никаква идея какво причиниха на отбора ни", беснее изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге. 

Самолетът получи разрешение за излитане тази сутрин в 06:52 часа, но му се наложи да направи спиране в Мюнхен, за да бъде заменен екипажът.

Байерн започва от полуфиналите на Световното клубно първенство в Катар и ще играе в понеделник срещу Ал Ахли.