Байерн Мюнхен излиза срещу Ал Ахли в полуфинала на световното клубно първенство. Мачът, който ще се играе на неутрален терен в Катар, е тази вечер от 20:00 часа българско време. 

Съперникът на баварците е действащ шампион на Африка. Хората на Ханзи Флик са абсолютни фаворити да спечелят, но очакванията винаги са високи и в лагера на съперника. Египтяните от Ал Ахли имат впечатляващите 60 милиона фенове в Арабския свят и в историята си са спечелили 140 трофея. 

В последните 5 години грандът от Кайро е с постоянен абонамент за титлата във вътрешното първенство. Печелил е 42 пъти шампионата и 37 пъти Купата на Египет. Освен това Ал Ахли е №1 по отличия в Шампионската лига на Африка, печелейки трофея 9 пъти от 1982 година насам. 

В този период има и 4 загубени финала. През 2019/20 Ал Ахли направи рекорд - за трети път в историята си оформи златен требъл (титла, купа и ШЛ), а в момента момчетата на треньора Пицо Мосимане са в серия от 32 поредни мача без загуба във всички турнири. На клубния мондиал участват за шести път, а най-доброто им класиране е трето място през 2006 година.

"Знаем, че Ал Ахли е силен отбор. Те са като Байерн Мюнхен за Египет. Играли са много мачове, без да загубят, но ние винаги сме фаворити и искаме да го затвърдим", каза цитираният от "Тема спорт" Джошуа Кимих от баварците.