Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик продължава да прави чудеса, след като изведе отбора до шести трофей от толкова възможни за по-малко от десетина месеца.

Спечелените купи от германеца са повече от загубите (5) му начело на отбора във всички турнири, което е направо изумително с оглед тежките противници, през които мина баварската машина, за да достигне този исторически връх. Преди това само Барса на Пеп Гуардиола (през 2009 година) грабна максималните 6 трофея за един сезон.

По време на награждаването след успеха с 1:0 над Тигрес на финала на световното клубно първенство, Флик отново показа защо е толкова обичан от футболистите си. За него отборът и хармонията в съблекалнята е над егото, за разлика от куп негови предшественици.

Флик трябваше да получи медала си, но забеляза, че е останал само един. А зад него стоеше капитанът Мануел Нойер. Затова Ханзи направи жест, че иска отличието да бъде връчено на вратаря.

Гафът на организаторите от ФИФА не смути Ханзи и той празнуваше триумфа със своите футболисти, макар и без медал на врата. Затова и куп фенове на клуба са категорични: по отношение на емпатията и способността да обединява колектива, Флик безспорно намира място до Отмар Хитцфелд и Юп Хайнкес. И изобщо не е случайно, че само те тримата изведоха Байерн до триумф в Европа за последния половин век. 

"Моят отбор игра чудесно и победата ни не беше под въпрос в нито един момент. Всички сме много горди и щастливи", сподели Флик след победата в Катар.