Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик вече има шест трофея начело на Байерн, след като баварците спечелиха Световното клубно първенство след 1:0 на финала срещу мексиканския Тигрес. Интересна е статистиката, че треньорът има повече купи, отколкото загуби начело на клуба.

Хер Флик, както го наричат, пое Байерн в началото на ноември 2019 година след уволнението на Нико Ковач. За малко повече от година той създаде изключителен отбор, който не само играе прекрасен футбол, но и гази всичко наред.

Статистиката показва следното - до момента Флик е водил тима в 68 мача, постигнал е 59 победи, 5 равенства и само 5 загуби при отбелязани 210 гола. Едно от пораженията (срещу Холщайн Кийл за Купата на Германия) обаче не дойде в редовното време, а с дузпи. Така практически загубите му са 4.

Половината от тях дойдоха на терена на Борусия Мьонхенгладбах - "Борусия Парк". Останалите също са в Бундеслигата - срещу Байер Леверкузен през миналия сезон и срещу Хофенхайм през този. В Шампионската лига Флик е водил баварския колос в 14 мача, в които има 13 победи и едно равенство.

На фона на шестте титли - шампион на Германия, Купа на Германия, Суперкупа на Германия, Шампионска лига, Суперкупа на Европа и Световно клубно първенство, постижението му е историческо. Ханзи имаше сериозна заслуга и за титлата на националния отбор на Германия на Мондиал 2014 в Бразилия. Тогава той бе помощник на Йоги Льов.