Бъдещият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан също нападна агента на Давид Алаба - Пини Захави. Според легендарния вратар импресариото няма връзка с реалността.

Интересното е, че преди време Захави беше определен като "алчна пираня" от бившия президент на баварския колос Ули Хьонес.

"Аз съм разочарован от развитието на случая с Давид Алаба, защото при преговорите ми направи впечатление загубата на връзка с реалността, което беше спиращо дъха. Ние много ценим този футболист, той е изключителен човек, винаги усмихнат и приятелски настроен. Направихме всичко по силите си да го задържим, но не постигнахме съгласие", обясни Кан пред списание "Кикер".

Припомняме, че през септември миналата година Байерн предложи на Алаба годишна заплата в размер на 11 милиона евро, плюс още 6 милиона евро на сезон под формата на бонуси. Австриецът (в момента прибира по 12 млн. евро бруто) отказа и в края на сезона напуска като свободен агент.

Все още не е ясна неговата бъдеща дестинация. Реал Мадрид и Барселона минават за фаворити за неговия подпис, но "в играта" са също така Интер, ПСЖ и всички водещи английски клубове.