Футболист №1в света Роберт Левандовски се е помолил на шефовете на Байерн Мюнхен да го пуснат за мачовете на националния отбор на Полша в края на месеца.

Баварците влязоха в конфликт с полската федерация и заплашиха да не пуснат стрелеца, тъй като той ще трябва да бъде поставен под задължителна 10-дневна карантина (дори при отрицателен тест за коронавирус) след завръщането си от мача в Англия на 31 март. 

Така хегемонът на Европа и свята няма да може да използва водещия си реализатор в лютото дерби с РБ Лайпциг, което може да реши титлата в Бундеслигата.

Твърди се, че контактът между Байерн и полската федерация е постоянен и сънародниците на Левандовски търсят начин срещата с "Трите лъва" да се състои на континента, за да избегнат задължителната карантина не само на Левандовски, но и на Кшищоф Пьонтек от Херта.

"Когато един играч е заплашен от задължителна карантина, клубът има право да не го пусне. За нас започнаха най-важните мачове и се нуждаем от всеки футболист", отсече треньорът на Байерн Ханзи Флик.