Байерн Мюнхен получи втори шамар тази седмица, след като се спъна у дома в Унион Берлин при равенството 1:1 в двубой от 28-ия кръг на германската Бундеслига.

Дръпналият със седем точки на върха преди този кръг шампион очевидно мислеше изцяло за реванша с ПСЖ в Шампионската лига, защото излезе с необичаен състав и действаше с видимо по-ниско темпо почти през цялото време.

18-годишният Джамал Мусиала беше един от най-добрите на терена и справедливо точно той откри резултата в средата на второто полувреме, когато беше намерен от Томас Мюлер. 

Лежерната игра в отбрана на баварците беше наказана в 86-ата минута, в която Унион сензационно изравни чрез Маркус Ингвартсен, а атаката започна със... странично хвърляне.

Така лидерът Байерн Мюнхен вече води само с пет точки на втория РБ Лайпциг, макар да спечели дербито срещу "биковете" като гост преди седмица. Унион Берлин върви седми с 40 пункта.


Наставникът на домакините Ханзи Флик пусна в титулярния състав доста неопитни футболисти като набралия популярност напоследък Джамал Мусиала, Тиаго Данташ, Йосип Станишич и 29-годишният трансферен провал Буна Сар.

Именно 18-годишният Мусиала беше изключително активен от самото начало на стадион "Алианц Арена", но неговите изстрели във втората и 21-а минута се оказаха неточни. Като цяло темпото на игра не беше особено високо и срещата на моменти приличаше на приятелска.

В средата на първата част за първи път беше тествана отбраната на Байерн, но капитанът Мануел Нойер улови удара с глава на Мариус Бюлтер. На отсрещната врата Мусиала се пробва за трети път, но пак беше неточен.

Баварците бяха изправени на нокти половин час след началото, когато Кингсли Коман получи контузия в коляното и създаде сериозни главоболия на отбора си преди важния реванш с ПСЖ в Шампионската лига. Французинът все пак се завърна на терена, но беше видимо предпазлив и Ханзи Флик го замени на почивката с Лерой Сане.

В началото на второто полувреме баварската машина все още се движеше по инерция, а тупалката на Джером Боатенг дойде като временно събуждане. При изпълнение на последвал корнер дебютантът Йосип Станишич стреля неточно с глава. На отсрещната врата волето на Макс Крузе мина в аут, а Сане отговори с висок изстрел.

Един от най-добрите на терена Джамал Мусиала най-после беше точен при първата си възможност през втората част. Този път талантът получи от Томас Мюлер около точката на дузпата, финтира по изкусен начин двама бранители на малко пространство и реализира с левачката!

Пет минути преди края на редовното време Танги Куаси изостана при странично хвърляне, беше надбяган от Андрих и резервата Маркус Ингвартсен вкара отблизо. До края домакините така и не сътвориха някакъв организиран натиск и се задоволиха с точката.


Байерн Мюнхен - Унион Берлин 1:1

1:0 Джамал Мусиала - 68'
1:1 Маркус Ингвартсен - 86'