Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик поздрави както своите футболисти за смелата игра и победата в Париж, така и ПСЖ за класирането на полуфиналите в Шампионската лига.

Европейският хегемон беше детрониран заради правилото за головете на чужд терен, но показа класа с оглед сериозните си кадрови проблеми и до последно накара "принцовете" да треперят у дома.

"Отборът ми е разочарован, всички сме много разочаровани заради отпадането. Изиграхме два добри мача. Липсваше ни малко решителност пред вратата на съперника и в двата мача. Аз съм човек, който умее да губи, затова поздравявам победителите", коментира германецът.

"Искам да поздравя и своя отбор за нагласата и показания характер. С оглед продукцията от двата мача, ние бяхме по-добрият отбор. Решаваща обаче се оказа ефективността на ПСЖ от мача в Мюнхен. Те бяха по-ефективни от нас."

"Въпреки това искам още веднъж да подчертая, че моят отбор се бори, правеше всичко възможно в двата мача и демонстрира характер. Сега имаме право да страдаме, но от утре нашият фокус се насочва към мача във Волфсбург. Продължаваме напред и в събота отново трябва да функционираме като отбор", добави Флик.