Германският хегемон Байерн Мюнхен отказва да пусне треньора си Ханзи Флик и даде надежда на хилядите почитатели на клуба!

Вчера най-успешният треньор в историята на клуба взриви бомбата като обяви, че си тръгва в края на сезона, макар да има договор до 30 юни 2023 година.

Очевидно решителността на Флик се е забила като кинжал не само в сърцата на баварските фенове, но и в ръководството на шампионите. По всичко личи, че босовете са склонни на компромис, за да не станат за смях пред целия свят.

Грабналият максимално възможните 6 трофея Флик влезе в остър конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич, тъй като не одобрява някои от направените от Брацо трансфери. Освен това бившият помощник на Йоги Льов в Бундестима иска да има тежката дума при бъдещите трансфери на баварския колос.

Днес Байерн излезе със съобщение на официалната си страница в интернет. Ето какво гласи то:

Вчера (събота), треньорът на Байерн Ханзи Флик публично изяви своето желание в края на кампанията да терминира договора си, който изтича през юни 2023 година. Ханзи Флик информира борда на директорите на Байерн за това през изминалата седмица. 

Ханзи Флик и клубът постигнаха съгласие фокусът да бъде насочен към предстоящите мачове с Волфсбург, Байер Леверкузен и Майнц, за да не нарушаваме концентрацията на целия клуб по време на тези три важни двубоя.

Байерн Мюнхен не одобрява едностранната комуникация на Ханзи Флик и ще продължи разговорите с него след мача с Майнц на 24 април, както вече беше договорено. 

Борд на директорите на Байерн Мюнхен