Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг също анализира назначението на Юлиан Нагелсман. Треньорът на РБ Лайпциг поема баварците от лятото, заемайки мястото на напускащия доброволно Ханзи Флик.

"Нагелсман иска да печели титли, но има разлика между това да искаш титлата и да си длъжен да я спечелиш. В Байерн точно такъв е случаят - там трябва да печелиш. И В Мюнхен няма овации за второ място, както в Хофенхайм и Лайпциг", обясни Ефенберг пред t-online.de.

"Нагелсман е орисан на успех и той няма да е първият, който ще пропусне да стане шампион с Байерн след серия от 9 поредни титли. И той няма да се задоволи само с една титла. Ханзи вдигна летвата много високо и Нагелсман ще иска да печели и в Европа. И с право, защото стана най-скъпият треньор."

"Но Нагелсман никога не е работил под напрежението, което го очаква. В Хофе имаше добри играчи, в Лайпциг - много добри. Сега в Мюнхен го чакат супер футболисти, които са серийни шампиони, световни шампиони, победители в Шампионската лига, носители на требъл. Той вече ще работи с готови звезди, които ще трябва да води по друг начин. И ще може да си позволи малко грешки, дори бих казал - нито една", добави Тигъра.