Германският хегемон Байерн Мюнхен изпитва сериозни трудности с намирането на адекватни заместници на титулярите и това се видя по време на летните контроли, в които бяха записани реми и три поражения в четири мача.

Кадърът пред новия треньор Юлиан Нагелсман изглежда все по-малък, защото в момента контузени са Кингсли Коман, Люка Ернандес, Алфонсо Дейвис, Никлас Зюле и Марк Рока. А първият официален мач на баварците е този петък срещу Бремер за Купата на Германия.

Изпълнителният директор Оливер Кан остава спокоен и вече заяви, че пише "Отличен" на качеството на състава, но мнозина се съмняват той наистина да е на това мнение. Байерн вече излезе с позиция, че няма да бъде активен на пазара, поне що се отнася до покупките. И този факт в момента изглежда повече от притеснителен.

Централната двойка защитници е съставена от новото попълнение Дайо Упамекано (22 години) и 19-годишния Танги Ниансу. От требъла през 2020 година Байерн привлече само две звезди - Лерой Сане и Упамекано. А се раздели с няколко големи футболисти - Филипе Коутиньо, Иван Перишич, Тиаго Алкантара, Давид Алаба, Хави Мартинес и Джером Боатенг.

В момента в състава на мюнхенци липсва не само качество, но и опит. Най-вече на пейката, която ще има значение за дългия сезон. Клубът няма намерение да харчи излишни средства за нови попълнения, а и въпросът е дали е успял да договори такива.

Защото през миналата година спортният директор Хасан Салихамиджич няколко пъти удари на камък на пазара. Той или не взе желанието футболисти, или домъкна в Мюнхен "бити карти" като трагичните  Дъглас Коста (Юве го прати под наем в Гремио) и Буна Сар. Които обаче прибират доста тлъсти заплати.

В момента времето не работи в полза на Байерн Мюнхен. Часовникът тиктака и в преговорите с халфа Леон Горецка, чийто контракт изтича догодина. Той иска по-висока заплата, но разминаванията с шефовете са сериозни и в този казус също мирише на раздяла. Както се случи с Алаба.

Хаосът в Мюнхен на този етап е на всички нива. Феновете отдавна имат съмнения в качествата на Салихамиджич на поста му, а и точно Брацо беше причината сензацията Ханзи Флик (7 спечелени трофея за 18  месеца) да поиска да си тръгне доброволно цели 2 години преди края на договора си.

Легендата Оливер Кан е топ анализатор, има икономическо образование и прави чудесни анализи, изявявайки се дълги години като телевизионен експерт. Той обаче няма нужния опит и обувките на Карл-Хайнц Румениге изглеждат големи за него. 

Новият треньор Юлиан Нагелсман пък е по-млад от капитана Мануел Нойер и той набързо се запозна със смазващия натиск в Байерн. Защото Мюнхен няма нищо общо с Хофенхайм и РБ Лайпциг. А едно от верните фенски звена вече му обяви война, наричайки го шумно "свиня"...

Материал на Gol.bg