18-годишният ученик Джамал Мусиала направи завръщането на Юлиан Нагелсман в Лайпциг не само поносимо, но и доста приятно. Специалистът стана обект на освирквания от феновете на доскорошния си отбор, но офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен смълча стадион "Ред Бул Арена".

Баварците водеха само с 1:0 и в края на първата част Мусиала замени контузения Серж Гнабри. А девет минути след почивката вече беше изригнал с брилянтно попадение и магическа асистенция - 3:0 за Байерн! В крайна сметка шампионите спечелиха заслужено с 4:1, а от влизането на Джамал привържениците на РБ бяха доста кротки...

"Ние тренираме такива ситуации като тази при гола ми. В такъв момент не мислиш много. Играхме много добре и се забавлявахме", сподели Мусиала за центрирането на Алфонсо Дейвис, когато си спря майсторски с десния крак и завърши прецизно по диагонала с левачката.

Опитният Томас Мюлер беше красноречив: "Джамал беше магьосникът на мача. Специалното е, че той притежава не само голям талант, но и страхотен характер. Усърден е и има самочувствие, но не си вири носа напред. Той ни помага да печелим мачове".

Треньорът Юлиан Нагелсман добави: "Имал съм млади футболисти, с които съм работил, но той е изключителен. Джамал иска да работи и слуша какво му се говори. И дори след такъв мач нямаш усещането, че той лети в облаците, както се случва с други млади момчета".

Интересното е, че за изиграните четири кръга този сезон в Бундеслигата Мусиала има два гола и две асистенции. По системата "гол + пас" той е на второ място в Байерн след голмайстора Роберт Левандовски.