Утре France Football ще обяви финалният списък с кандидатите за Златната топка, която не беше връчена миналата година заради пандемията с коронавирус.

И големият потърпевш тогава беше голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, обявен от ФИФА за играч №1 на планетата. Полякът обаче минава за големия фаворит и тази година.

"На мен ми е ясно, че всяко силно представяне на клубно или национално ниво ще подсили шансовете ми да спечеля Златната топка. През последните два сезона спечелих много награди и показах, че имам правото да мисля за Златната топка", обясни Левандовски.

"За мен би било огромно признание и голяма чест, ако спечеля. Горд съм да бъда част от фаворитите. Надявам се да няма много политика в избора и гласовете да бъдат изцяло обвързани с представянето на терена", допълни снайперистът, който строши рекорда на Герд Мюлер за най-много вкарани голове в Бундеслигата в рамките на един сезон.

Шесткратният носител на Златната топка Лионел Меси и петкратният победител Кристиано Роналдо по традиция са в листата на фаворитите. Тази година там ще бъдат също така двама играчи на европейския първенец Челси - италианският национал Жоржиньо и Н'Голо Канте.