Томас Мюлер заяви, че Байерн Мюнхен трябва да използва критиките след унизителното поражение от Борусия Мьонхенгладбах с 0:5 за Купата на Германия, за да си гарантира място в елиминациите на Шампионска лига с победа над Бенфика във вторник.

„Когато Байерн отпада от Купата след загуба с 0:5 е ясно, че критиките няма да са една и две“, каза Мюлер. 32-годишният футболист отбеляза гол и даде три асистенции при разгрома над Унион Берлин с 5:2 в събота, който остави баварският колос на върха в подреждането след тежката загуба през седмицата.

В Европа Байерн води с пет точки пред втория Бенфика в група Е и при успех над португалците ще си осигури участие в осминафиналите на ШЛ. Германският шампион отнесе сериозни критики след поражението за Купата – нещо, което Мюлер иска да използва като допълнителна мотивация.

„Критиките са окей за мен, не сме направени от черупки на яйца – трябва да можеш да ги поемаш от време на време, но не трябва да забравяме, че все още сме извън Купата. Не загубихме просто един мач, а сме аут от турнир, който значи много за нас. Трябва да покажем необходимата реакция“, добави полузащитникът на Байерн.

Германският национал има шест гола в 16 мача за отбора от началото на сезона, като е регистрирал и 11 асистенции.