Байерн Мюнхен победи Динамо Киев с 2:1 като гост в мач от група "Е" на Шампионската лига, игран на Олимпийския стадион в Киев.

Шесткратният европейски клубен първенец отговори подобаващо на петъчния резил в Бундеслигата и затвори първото полувреме срещу киевчани с два гола преднина.

Първият от тях беше истинско бижу, защото ненаситният за голове реализатор Роберт Левандовски вкара с ефектна задна ножица. Преди паузата Кингсли Коман удвои.

През второто полувреме мюнхенци бяха видимо отпуснати, а киевчани - надъхани. Двайсетина минути преди края на редовното време Денис Гармаш превзе вратата на Нойер, вкарвайки първия гол за Динамо в надпреварата този сезон.

Байерн Мюнхен печели групата си и на теория, след като има пълен актив от 15 точки. Динамо Киев твърдо остава на дъното и засега има само една точка. По-късно днес в спор за второто място излизат Барселона и Бенфика.


Леон Горецка получи първата възможност в срещата още във втората минута, но уцели свой съотборник при стрелбата си.

Преди изтичането на четвърт час игра баварците откриха резултата на заснежения терен по изключително красив начин. Илия Забарни не изчисти добре при тупалката на Бенжамен Павар и от единайсетина метра Роберт Левандовски вкара със зрелищна задна ножица.

 

 

В 29-ата минута се случи нещо рядко виждано - вратар №1 в света за 2020 година Мануел Нойер не уцели топката и за малко неговият съотборник Горецка да си вкара автогол. Халфът успя да играе с топката в последния момент при опасна акция на украинците, но капитанът Нойер не уцели топката и за негов късмет тя се отби в гредата.

В 42-ата минута Байерн удвои аванса си след бърза атака. Оставеният непокрит Кингсли Коман получи отляво от сънародника си Корентен Толисо и реализира хладнокръвно в горния ляв ъгъл.

Динамо стартира втората част много по-устремено и рано-рано Нойер трябваше да прави отлично двойно спасяване, за да откаже домакините при много добра тяхна атака.

Момчетата на Юлиан Нагелсман определено пазеха сили и на бяха на максимални обороти, но това не попречи на Толисо да пробва късмета си в средата на второто полувреме с шут от дистанция. Вратарят на Динамо Бушчан обаче беше на мястото си и улови.

В 70-ата минута обновената и разсеяна отбрана на баварците позволи на Динамо да вкара първото си попадение в турнира този сезон. Влезлият като резерва на почивката Денис Гармаш изскочи от дълбочина, получи на скорост от Циганков и изправи зрителите на крака.

Нойер трябваше да спасява тупалка на Сидорчук от дистанция, а след това двата отбора си размениха по няколко неточни удара. В последната минута Циганков би покрай гредата.


Динамо Киев - Байерн Мюнхен  1:2

0:1 Роберт Левандовски - 14'
0:2 Кингсли Коман  - 42'
1:2 Денис Гармаш - 70'