Головата машина на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски демонстрира сила на духа и поздрави Лионел Меси за спечелената Златна топка снощи.

Полякът беше над всички във всяко едно отношение през 2021 година, но стана жертва на мощния маркетингов образ, който Бълхата успя да си изгради през годините.

"Като за начало бих искал да поздравя Лионел Меси - победителят за "Златната топка". 

Също така бих искал да благодаря на всеки един журналист, който гласува за мен и вярваше, че постиженията ми са важни през 2021 година. 

Спечелих наградата "Голмайстор на годината", но никой играч не може да спечели индивидуална награда без най-силния отбор и верни фенове зад гърба си. И аз не съм изключение. Искам да благодаря на моя клуб Байерн Мюнхен за полето за изява, което ми дава, за да успея да постигна мечтите си. Искам да благодаря на моите съотборници от полския национален отбор и от Байерн Мюнхен. Също искам да благодаря на феновете, че ме подкрепят всеки ден, това означава много за мен. 

И най-важното - огромно благодаря на семейството ми. Благодаря ти мамо, благодаря ти Анна - ти си любовта на живота ми и най-добрият ми приятел, благодаря на сестра ми Милена и на моите приятели и мениджърски екип за непрекъснатата подкрепа, основата на моите постижения. 

Благодаря ви", написа Левандовски във Фейсбук.