Бившият легендарен вратар и настоящ изпълнителен директор в Байерн Мюнхен Оливер Кан обясни защо звездата на тима Роберт Левандовски е бил ощетен снощи Полякът остана втори в борбата за Златната топка, която отново беше спечелена от Лионел Меси.

"Поздравявам Лионел Меси, но Роберт Левандовски заслужаваше Златната топка, още повече, че бе избран за нападател номер 1. През годината Лева показа изключителни игри. Но и без Златна топка Роберт отдавна е покорил футболния Олимп. Нямам търпение да видя какви още рекорди ще подобри с Байерн. Със сигурност и догодина той ще е сред претендентите за отличието", заяви Кан.

Левандовски остана втори в подреждането за ЗТ за 2021-а. Миналата година не беше връчена Златна топка, заради коронавирус пандемията, която се разразява и в момента. Лева беше топ фаворит за отличието за 2020-а. Като се появиха редица мнения, че той трябва да получи тази награда.

"Всички са съгласни, че през миналата година ти (Левандовски) беше големият победител. Смятам, че "Франс Футбол" са длъжни да ти връчат наградата", изрази мнение дори Меси.