Асът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер бе в настроение след успеха с 3:0 над Барселона в последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Баварците завършиха с пълен актив, докато каталунският им съперник ще продължи участие в Лига Европа, тъй като завърши на третото място. 

Германският национал отбеляза осмото си попадение във вратата на каталунците, което го накара да определи съперника като негов абонат.

“Изглежда Барселона ми е абонат. Играхме добре, макар и не всичко да беше идеално. Когато играеш срещу Барселона винаги е трудно, тъй като се опитва да пресира и да оказва натиск. Като цяло обаче беше весело”, каза Мюлер.

Също така той влезе в клуба на играчите с поне 50 гола в турнира. Там са само още седем – Тиери Анри, Рууд ван Нистелрой, Карим Бензема, Раул Гонсалес, Роберт Левандовски, Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Доминирахме тотално и то срещу голямо име като Барселона. Ако бяхме по-настоятелни, можеше да вкараме и още голове. Завършихме с пълен актив в групата, като допуснахме само три гола и вкарахме 22, което е доста добър показател", добави пък треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман.