Байерн Мюнхен съсипа Щутгарт с 5:0 като гост в двубой от междинния 16-и кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Мерцедес-Бенц Арена". Героят за шампионите беше наричаният шеговито от феновете "двойник на Мохамед Али" - Серж Гнабри. Германецът изригна с хеттрик и 2 асистенции.

Баварският колос изигра солидно първо полувреме (61% владеене на топката), което мина изцяло под диктовката му (12:4 удара за гостите и нито един точен за домакините), но чистите голови положения липсваха. Пет минути преди почивката обаче Серж Гнабри откри с красив завършващ удар.

Гнабри удвои аванса на своите в 53-ата минута, а двайсетина минути преди края на редовното време се отличи и с прекрасна асистенция за Роберт Левандовски. Последваха още две избухвания на Гнабри - той първо подаде за втория гол на Левандовски (Роберт изравни рекорда на Герд Мюлер с 42 попадения за календарната година), а после оформи своя хеттрик.

Така лидерът Байерн събра 40 точки и очаквано отново ще зимува на върха в Бундеслигата. Щутгарт е точно над чертата със 17 пункта.


Първият напрегнат момент дойде в 19-ата минута, когато световният шампион Бенжамен Павар пусна хубав пас за Серж Гнабри и последният реши да прехвърля вратаря Флориан Мюлер. Стражът се справи, а след това Гнабри не успя и при добавката от малък ъгъл.

Първата добра възможност за швабите се откри шест минути след това, когато Танги Кулибали изведе Омар Мармуш сам срещу Мануел Нойер, но присъствието на най-добрия вратар в света за миналата година очевидно стресна нападателя и той би неточно. Малко след това Кулибали стана за смях, когато буквално завърши атака на своите с изстрел в... тъч.

Пет минути преди почивката Байерн Мюнхен демонстрира класата си и откри резултата след бърза контраатака. Никлас Зюле снабди влезлия като резерва Лерой Сане и той пусна вляво за Гнабри. Този път Серж поправи мерника си и намери по красив начин горния десен ъгъл с шут от движение.

Щутгарт започна втората част с видимо по-голяма агресия и на няколко пъти постави под напрежение отбраната на баварците. Филип Фьорстер дори отправи първия точен удар за своите в 47-ата минута, но Нойер улови насочената към него топка.

Стартът на швабите след паузата беше впечатляващ, но Байерн ги наказа за втори път днес с първата си акция за втората част. Томас Мюлер намери Серж Гнабри, който финтира бранител в пеналта и завърши майсторски с удар в долния ляв ъгъл.

Сане би високо в средата на второто полувреме, но малко след това голмайсторът на отбора Роберт Левандовски сложи край на мини-кризата си и заби 17-ия си гол за сезона. Полякът получи перфектен пас от Гнабри, спря си на гърди и копна над вратаря на домакините.

Малко след това Байерн буквално унищожи Щутгарт с нови два гола в рамките на две минути. Първо Гнабри показа невероятен колективен дух и вместо да потърси стрелба, асистира за втория гол на Левандовски за деня. След това при центриране на Томас Мюлер вратарят Флориан Мюлер не се намеси добре и Гнабри оформи своя хеттрик.

В 83-ата минута и Левандовски можеше да оформи своя хеттрик, но голаджията намери левия страничен стълб.


Щутгарт - Байерн Мюнхен 0:5

0:1 Серж Гнабри - 40'
0:2 Серж Гнабри - 53'
0:3 Роберт Левандовски - 69' (асистенция на Гнабри)
0:4 Роберт Левандовски - 72' (асистенция на Гнабри)
0:5 Серж Гнабри - 74'