Байерн Мюнхен смаза Волфсбург с 4:0 в среща от 17-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Алианц Арена".

В последния мач за календарната 2021 година хегемонът изигра добро първо полувреме и се оттегли на почивка с гол аванс, дело на Томас Мюлер в седмата минута. Така голмайстор №3 на клуба реализира в своя мач №400 с фланелката на Байерн.

Защитата на баварците нямаше как да получи висока оценка, защото на да пъти допусна Вут Вегхорст да остане сам срещу Мануел Нойер, но най-добрият вратар в света за 2020 година първо спаси, а след това видя отблизо неточния шут на нападателя.

Като цяло действията се развиваха най-вече пред вратата на "вълците", където Кастеелс се намеси срещу Лерой Сане и Роберт Левандовски горе, който нямаше ден и при един от предходните си опити изобщо не намери топката по най-добрия начин. Джамал Мусиала пък беше на път да вкара един от головете на сезона, финтирайки защитник с петичка, но след това не намери целта.

Байерн започна второто полувреме изключително агресивно, но Левандовски и Мусиала стреляха в обсега на Кастеелс. В 57-ата минута Байерн все пак удвои чрез необичаен голмайстор - Дайо Упамекано. Той се беше включил в предни позиции при изпълнение на корнер и се възползва от рекордната 13-а асистенция за есента на Томас Мюлер.

Само две минути след това Мюлер и Гнабри участваха объркаха отбраната на гостите и Лерой Сане вкара със страхотен диагонален изстрел в левия ъгъл. 

До края на мача Левандовски се опита също да реализира, но първо би неточно, а след това Кастеелс успя да спаси неговия удар с крак. В 87-ата минута полякът все пак вкара красиво с левачката от въздуха, получавайки подаване с глава от Мусиала.

Зимният първенец Байерн Мюнхен събра 43 точки и има с цели девет повече от втория Борусия Дортмунд, който гостува в събота на Херта. Волфсбург е 12-и с 20 пункта в актива си.


Байерн Мюнхен - Волфсбург 4:0

1:0 Томас Мюлер - 7'
2:0 Дайо Упамекано - 57'
3:0 Лерой Сане - 59'
4:0 Роберт Левандовски - 87'