Германският хегемон Байерн Мюнхен е на път да взриви най-голямата бомба на пазара и догодина да привлече головата машина на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

Според вестник "Билд" баварците работят строго секретно по привличането на норвежеца и по никакъв начин не насочват вниманието към себе си.

Припомняме, че Халанд може да бъде закупен срещу 75 милиона евро от 1 юли догодина и неговият агент Мино Райола публично посочи клубовете, където детето-чудо може да отиде: Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и... Байерн.

Най-тиражното европейско издание пише, че действията на Байерн ще зависят от това дали клубът ще постигне договорка за нов договор с Роберт Левандовски. Звездата на тима е обвързан с мюнхенци до 2023 година, но вече намекна на няколко пъти, че може да си тръгне.

Твърде вероятно е Левандовски (роден на 21 август 1988 година) да поиска космическо увеличение на заплатата и тогава Байерн ще заложи на далеч по-младия Халанд, роден на 21 юли 2000 година.

Припомняме, че Байерн Мюнхен е единственият футболен клуб на планетата, който работи неизменно на печалба през последния четвърт век. Затова и на стадион "Алианц Арена" имат готовност да подобрят рекорда си за най-скъпа покупка. Засега това е Люка Ернандес (на снимката до Халанд) от Атлетико, привлечен за 80 млн. евро през 2019 година).