Разтърсеният от коронавирус германски хегемон Байерн Мюнхен получи нов звучен шамар, тъй като почти сигурно ще загуби за дълго време един от водещите си халфове - Леон Горецка.

Германецът със сигурност пропуска днешния мач с Борусия Мьонхенгладбах, който остава под въпрос заради плъзната зараза сред баварците. За последно Горецка игра на 4 декември миналата година в голямото дерби с Борусия Дортмунд.

Именно тогава той получи контузия в коляното, заради която навярно ще се наложи да претърпи хирургическа интервенция. През последните дни Леон тренира индивидуално, но е усетил болка на няколко пъти.

Вчера треньорът Юлиан Нагелсман обясни, че ситуацията е много странна, защото халфът е тренирал два дни нормално, след което е усетил проблем с коляното си, а болката е започнала да се засилва. 

Медицинският екип на Байерн е направил снимка на проблемното място и я е изпратил на специалист в австрийския град Инсбрук. Вариантите са два: да се продължи с консервативно лечение или Горецка да бъде опериран. Очаква се в близките дни Байерн да вземе решение за един от асовете си.