Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер призна, че Борусия Мьонхенгладбах не е сред удобните противници за баварците. Снощи шампионът загуби с 1:2 от "жребчетата" насред Мюнхен и интригата в Бундеслигата се завърна. 

"Като цяло късметът не беше на наша страна. Можехме да вземем нещо повече от този мач. Първото полувреме беше малко странно. През първите 25 минути изцяло контролирахме играта, но Гладбах изравни от нищото."

"Преди почивката лесно губехме притежанието на топката и действахме пасивно в отбрана. Независимо от загубата, играхме добре и ударихме три греди. Гладбах определено не е сред любите ни противници", добави германецът.

Байерн все пак изравни собствения си рекорд от брой поредни мачове в Бундеслигата с реализирано поне едно попадение. Момчетата на Юлиан Нагелсман са в серия от 65 мача, в които неизменно бележат. Те сториха това между 2012 и 2014 година. 

Появилият се като резерва Паул Ванер пък стана най-младият футболист, играл за Байерн в Бундеслигата. Талантът дебютира на 16 години и 15 дни, като само 14 дни не му стигнаха да подобри постижението на Юсуфа Мукоко от Борусия Дортмунд.