Байерн Мюнхен подчини Кьолн с 4:0 като гост в мач от 19-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "РайнЕнерги Щадион".

Момчетата на Юлиан Нагелсман заличиха срама от фалстарта за новата 2022 година и днес доминираха срещу един от най-стабилните домакини този сезон.

Роберт Левандовски се отчете с дежурни три попадения и вече има цели 23 в шампионата през кампанията и точно 300 в германския елит (74 са за Борусия Дортмунд). С по две асистенции се отчетоха Томас Мюлер и Лерой Сане, като последният ги постигна само 14 минути след влизането си от пейката. 

Световният шампион Корентен Толисо пък заби важния втори гол срещу "козлите" още в 25-ата минута, а попадението на Марк Ут беше отменено от VAR заради засада.

Така хегемонът Байерн Мюнхен събра 46 точки и отново дръпна с шест на преследвача Борусия Дортмунд. Кьолн е осми с 28 пункта.


Шампионите изиграха много солидно първо полувреме, в което тотално доминираха над своя противник, отправяйки 9:2 удара и владеейки топката в 54% от игровото време.

Нещата не се променяха за най-добрия реализатор на континента Роберт Левандовски и за най-добрия подавач в петте водещи европейски първенства за миналата година Томас Мюлер. Полякът откри резултата в деветата минута и заби своя 21-и гол за кампанията.

Германецът пък асистира не само за неговото попадение, но и за това на световния шампион Корентен Толисо, като още до 25-ата минута на двубоя вече имаше цели 16 асистенции в Бундеслигата този сезон.

Колосът от Мюнхен извади и голям късмет малко след изтичането на половин час игра, когато Марк Ут матира Мануел Нойер. След проверка със системата VAR обаче голът беше правилно отменен заради засада.

Малко след подновяването на играта Левандовски излезе очи в очи с вратаря на "козлите" Марвин Швебе, но не успя да го преодолее и да увеличи головата си сметка. След това младият Джамал Мусиала изигра много ефектно ситуация от малък ъгъл, но разтресе гредата.

Левандовски все пак се разписа още веднъж в 62-ата минута, когато Байерн окончателно сломи съпротивата на своя опонент. Този път в ролята на подавач влезе Лерой Сане, появил се буквално минута и половина преди това на игрището.

Кьолн също имаше своите възможности в средата на второто полувреме - влезлият като резерва Деян Любичич загря ръкавиците на Нойер, а опитният реализатор Антони Модест би с глава малко над напречната греда. Точно преди това пък Толисо изпусна да се разпише още веднъж за гостите.

В 74-ата минута Левандовски оформи своя хеттрик след втората асистенция на Сане, който направо развинти защитата на домакините след хубав финт и нова смяна на посоката. До края и двата отбора нямаха видимо желание за игра и гостите си тръгнаха със заслужен успех.


Кьолн - Байерн Мюнхен 0:4

0:1 Роберт Левандовски - 9'
0:2 Корентен Толисо - 25'
0:3 Роберт Левандовски - 62'
0:4 Роберт Левандовски - 74'