Голмайстор №2 в историята на Байерн Мюнхен и най-добър футболист в света според ФИФА Роберт Левандовски започва да притиска клуба, пише списание "Шпорт Билд".

Полякът и неговият агент Пини Захави са поискали бъдещето на играча да се изясни в рамките на настоящата кампания. Както е известно, Левандовски има договор до 30 юни 2023 година.

Според информациите от последните седмици снайперистът по-скоро клони към раздяла, отколкото към преподписване. Той заяви през декември, че е готов за ново предизвикателство, дори ако това означава да смени отбора.

Левандовски отдавна е свързван с Реал Мадрид и през лятото на 2018 година извиваше ръцете на баварския колос с желание за трансфер. В крайна сметка Байерн върна щастието му с нов договор и тлъстата заплата в размер на 20 милиона евро на сезон.

Сега се говори, че 33-годишният таран иска дългосрочен договор и запазване на възнаграждението си, като навярно той ще заложи на по-апетитни бонуси за постигнати резултати. Байерн обаче предлага само едногодишни договори на футболисти над 30-годишна възраст във форма и рядко прави изключения.

Ако двете страни не постигнат съгласие има голяма вероятност Байерн да продаде голаджията и да финансира привличането на заместника на Левандовски, който навярно ще бъде Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд...