Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер заяви в прав текст на защитника Никлас Зюле, че свободният му трансфер в Борусия Дортмунд е крачка назад.

"Нямам представа каква заплата ще получава там. Не мисля, че това е възход в спортен аспект. Никлас е много добър футболист, който се превърна в основен играч в Байерн и националния отбор на Германия. Смятам, че той ще даде газ в следващите три месеца, за да можем заедно да спечелим трофеите, към които се стремим", коментира цитираният от вестник "Абендцайтунг" Хайнер.

Босът коментира и появилата се информация, че бранителят си тръгва не заради парите, а заради това, че не се е чувствал достатъчно оценен в Мюнхен.

"Аз мога да говоря само от свои име и от това на хората, с които работя всеки ден. Ние всички го ценим много и знам какво имаме в негово лице. Питайте го лично какво е искал да каже. Зюле беше свързван с Реал Мадрид, Манчестър Сити и други клубове, но подписа с Борусия. Не съм очаквал, че те са били неговият първи избор. Сега ще бъде интересно да го гледаме от другата страна. Но това не е нещо ново за нас", добави Хайнер.