Вечният критик на Байерн Мюнхен Дитмар Хаман ще си има работа с треньора Юлиан Нагелсман, който не остана възхитен от поредните му вербални стрели към играчите на баварския колос.

"Въпросът за системата на игра ми е задаван 1437 пъти през последните години. Сигурен съм, че ще ме питате за това и на следващата пресконференция", ядоса се Нагелсман.

Според Хаман Байерн е имал "само трима и половина дефанзивни играчи" в лицето на триото в отбрана Бенджамин Павар, Никлас Зюле и Люка Ернандес, подпомагани от "шестицата" Джошуа Кимих.

Нагелсман не му остана длъжен: "Ще си поговоря с Диди, защото не е честно. Виждате колко здраво работят в защита Серж Гнабри, Кингсли Коман и Лерой Сане. Аз винаги водя диалог с футболистите си. И те също са на мнение, че в момента най-добрият състав е именно този, с който излязохме. Може би Диди се е виждал като много офанзивна "осмица" и не е имал никакво желание да работи в защита".

Интересното е, че Нагелсман променя схемата заради слабите изяви на неузнаваемия Дайо Упамекано, който игра под негово ръководство и в РБ Лайпциг, но на далеч по-високо ниво.