Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман се опасява, че отборът ще загуби своята конкурентоспобност в Европа, пише Sport1.de.

Младият специалист не е доволен от нивото на защитата. Нещо повече - той дори смята, че през следващия сезон дефанзивните проблеми на отбора ще бъдат още по-големи, ако не се направят спешни покупки.

Никлас Зюле сменя Байерн с Борусия Дортмунд без трансферна сума, а Буна Сар почти сигурно ще бъде продаден. Така новите попълнения в защитата са задължителни, но поне досега не се прави нищо по въпроса.

Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер отдавна са свързвани с Байерн, но първият вече се разбра с Барса, докато германският национал по-скоро гледа към ПСЖ.

Нагелсман бил притеснен, че "домашният финал" на Шампионската лига през 2025 година ще мине без участието на Байерн, ако отбраната не бъде "ремонтирана".

Матиас Гинтер напуска Борусия Мьонхенгладбах без пари през лятото и също е свързван с Байерн, но съмненията са свързани с това дали той ще може да вдигне нивото на хегемона, където за разлика от Гладбах, се играе винаги за победа. За капак се очаква Гинтер да поиска тлъста сума на ръка, за да парафира като свободен агент с баварците.

И тук идва проблемът: Нагелсман иска "гранати" в отбрана, но босовете на Байерн нямат никакви намерения да харчат безразборно. Така футболист от типа на Матайс де Лихт например никога няма да бъде взет от Байерн заради соления финансов пакет по привличането му. И треньорът ще трябва да стяга силен отбор без силни нови защитници...

Притесненият на Нагелсман са свързани също така с "тримата големи". Договорите на Мануел Нойер, Томас Мюлер и Роберт Левандовски изтичат на 1 юли 2023 година и все още не се знае дали ще бъдат удължени.