Хофенхайм и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в двуостър мач от 26-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "ПреЗеро Арена".

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, което мина при преимущество на Байерн, но гостите успяха да изравнят секунди преди паузата чрез Роберт Левандовски. Преди това Кристоф Баумгартнер бе извел домакините напред в резултата.

През второто полувреме втори гол на Байерн беше отменен заради засада, а за капак Серж Гнабри беше отказан от гредата. Вратарите Мануел Нойер и Оливер Бауман отново бяха на висота и направиха нови спасявания. Основателни претенции за дузпа на Томас Мюлер пък не бяха уважени от съдията.

Така лидерът Байерн събра 60 точки и води с 10 на втория Борусия Дортмунд, който обаче има цели два мача по-малко. Хофенхайм е пети с 44 пункта.


Още в петата минута Хофе получи страхотен двоен шанс да поведе. Андрей Крамарич се отскубна и излезе очи в очи срещу Мануел Нойер, който се справи. След това нападателят получи нова възможност, но не успя да реализира и нея.

Десетина минути след началния съдийски сигнал шампионите се окопитиха. Томас Мюлер намери Серж Гнабри, който стреля зрелищно, но вратарят Оливер Бауман спаси. Последният се намесваше няколко пъти и след това, спирайки Кевин Фогт за куриозен автогол, както и при опита на Томас Мюлер да го накаже.

В 27-ата минута топката все пак се озова зад Бауман. Гнабри се намираше съвсем леко зад отбраната на съперника при паса на Джошуа Кимих, но попадението правилно беше отменено заради засада. Пет минути след това Хофенхайм поведе - Раум получи прекалено много свободно пространство, намери Кристоф Баумгартнер и той реализира.

В третата минута на добавеното време на първата част мюнхенци все пак се успокоиха и изравниха. Роберт Левандовски се извиси над всички при изпълнение на корнер от Кимих и вкара безпощадно с глава.

Малко след подновяването на играта още едно попадение на Байерн беше отменено заради засада, като този път беше открадната радостта на Левандовски. Последваха два шанса за Сане, който първо пропусна, но след това намери долния десен ъгъл от движение. За негов ужас обаче Бауман направи невероятно спасяване с една ръка.

Крамарич отново беше отказан от Нойер, а в средата на второто полувреме Байерн наложи преса. Гнабри отне и излезе сам срещу вратаря, но уцели лявата греда. След това Люка Ернандес и Джомал Мусиала изпортиха изгодни положения.

Томас Мюлер определено нямаше късмет, защото днес изпусна поредна отлична възможност. Той стреля мощно, но Щефан Пош спаси по интересен начин първо с гръб, а после и с ръка. Основателните претенции на Мюлер за дузпа незнайно защо не бяха уважени.

В 79-ата минута и Хофе показа зъби, но тази картинка вече беше позната - Крамарич получи на добра позиция и неговият шут беше отразен от Нойер.

До края и двата отбора имаха скоростни атаки, но не успяваха да стигнат до нови опасни положения.


Хофенхайм - Байерн Мюнхен 1:1

1:0 Кристоф Баумгартнер - 32'
1:1 Роберт Левандовски - 45'