Головата машина на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски се е съгласил да премине в Барселона, гръмна каталунският вестник "Спорт".

Навършващият 34 години през август стрелец има договор с баварския колос за още 15 месеца и поне засега няма индикации, че е готов да го удължи.

Полякът е обиден на ръководството, че все още не е получил оферта на масата, затова и възнамерява да предприеме ново предизвикателство в кариерата си.

Левандовски дори е уточнил личните си условия с "блаугранас", а от 1 януари следващата година ще има право да преговаря официално с тях. Любопитна ще бъде реакцията на Байерн, който рискува да изпусне Роберт без пари догодина, ако не го продаде през лятото.

От Байерн вече потвърдиха, че няма да продават големите си звезди, но на няколко пъти през годините бяха изпуснати водещи футболисти за ниски суми или като свободни агенти.

"Спорт" допълва, че от Барса биха платили около 60 милиона евро за свързвания отдавна с Реал Мадрид и наскоро с Ливърпул Левандовски, за да си гарантират привличането му още в края на този сезон.