Байерн Мюнхен и Щутгарт завършиха 2:2 в мач от 33-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Шампионите очаквано доминираха през първото полувреме (13:7 удара и цели 74% владеене на топката), след като се изложиха сериозно срещу Майнц преди седмица (загуба с 1:3 и само един точен удар).

Швабите откриха резултата при първия си и единствен точен изстрел за първата част - Омар Мармуш намери Тиаго Томас и последният не сбърка в осмата минута. 

Времето се изнизваше в полза на гостите, но десетина минути преди почивката Константинос Мавропанос си заби автогол след хубава акция на Серж Гнабри, а пълният обрат беше осъществен от преподписалия тази седмица Томас Мюлер в 44-ата минута.

Валдемар Антон напредна малко след рестарта на играта и стреля отдалеч, но Мануел Нойер спаси. Байерн се втурна напред и Мюлер можеше да реализира втория си гол, но беше спрян от гредата.

Застрашен от изпадане, Щутгарт показа смелост и в 52-ата минута Саша Калайджич засече безпощадно с глава - 2:2! Още при следващата атака на гостите Калайджич се озова сам срещу Нойер, но би право в обсега му.

Необичайни пропуски на голмайстора на първенството Роберт Левандовски оставиха швабите в мача, а при една от бързите атаки на гостите Танги Кулибали изпусна страхотно положение. 

До края и двата отбора поглеждаха напред без успех, като Байерн завърши с предимство от 23:15 удара (7:5 точни) и 70% владеене на топката.

Първенецът Байерн събра 76 точки кръг преди края, докато Щутгарт е 16-и с 30 пункта и почти сигурно ще играе бараж за оцеляване. Пред швабите е Херта с 33 пункта, а предпоследен е Арминия с 27 точки. Щутгарт има много по-добра голова разлика от споменатите отбори.


Байерн Мюнхен - Щутгарт 2:2

0:1 Тиаго Томас - 8'
1:1 Константинос Мавропанос - 35', автогол
2:1 Томас Мюлер - 44'
2:2 Саша Калайджич - 52'