Ръководството на Байерн Мюнхен взе решение да удължи договора на спортния директор на клуба Хасан Салихамиджич до 2026 година, съобщиха шампионите на Германия.

Настоящият контракт на бившия национал на Босна и Херцеговина изтичаше през 2023 година.

Салихамиджич беше назначен на тази позиция през 2017 година и доскоро често бе критикуван за пасивната си политика на трансферния пазар. Това лято обаче 45-годишният функционер получи куп похвали за привличането в тима на сенегалеца Садио Мане и нидерландеца Матайс де Лихт. 

"През петте си години в управлението на Байерн Хасан Салихамиджич свърши отлична работа", заяви клубният президент Херберт Хайнер, цитиран от БТА.

"Той дава всичко за Байерн по 24 часа на ден. Салихамиджич има ДНК-то на ФК Байерн. Щастливи сме, че той изгражда отбор, който да радва феновете ни с атрактивен и печеливш футбол", добави Хайнер след единодушното решение на директорския борд.

"Обичам Байерн, а Мюнхен е моят дом. Моята цел и тази на колегите ми в борда е да предоставяме на феновете отбор, който е в състояние да се бори за трофеите както в Германия, така и на международната сцена всеки сезон. Ще продължа да давам всичко за постигането на тази цел. Засега сме на прав път", каза самият Салихамиджич.