Байерн Мюнхен се класира на осминафиналите за Купата на Германия, побеждавайки Аугсбург с 5:2 като гост.

Носителят на рекордните 20 купи стартира плахо и мислено изобщо не беше на терена в първите десетина минути, в които домакините дори поведоха чрез Мадс Педерсен.

Постепенно шампионите започнаха на налагат волята си и в 27-ата минута се случи логичното, макар и по нетипичен начин. Мнозина очакваха Ерик Максим Чупо-Мотинг да центрира, но нападателят вкара много красиво попадение.

Смазващият натиск на Байерн до почивката (13:3 удара и 68% владеене на топката) не даваше желания за гостите резултат и Аугсбург удържа ремито при прибирането в съблекалнята.

Още при рестарта обаче Байерн показа, че няма да спре да натиска. Серж Гнабри нацели гредата, а в рамките на шест минути преди изтичането на час игра най-добрият на терена Чупо-Мотинг минимизира интригата. Той първо асистира за гола на Джошуа Кимих, а след това вкара отблизо след хитро пласиране.

В средата на втората част Аугсбург все пак се върна в мача. Дайо Упамекано не се ориентира добре при центриране отдясно и си вкара автогол.

Четвърт час преди края на редовното време Джамал Мусиала възстанови комфортната преднина от два гола на своите с хубав фалцов изстрел. До края гостите контролираха спокойно случващото се на терена и дори пропуснаха да вкарат пети гол чрез Леон Горецка.

Той все пак падна 92-ата минута, в която и Алфонсо Дейвис записа името си сред реализаторите. Аплодисментите бяха изцяло за Томас Мюлер, който можеше и да завърши сам, но чукна с петичка за канадеца.


Аугсбург - Байерн Мюнхен 2:5

1:0 Мадс Педерсен - 9'
1:1 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 27'
1:2 Джошуа Кимих - 53' (асистенция на Чупо-Мотинг)
1:3 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 59'
2:3 Дайо Упамекано - 65', автогол
2:4 Джамал Мусиала - 75'
2:5 Алфонсо Дейвис - 92'