С гол в последната минута Байерн Мюнхен измъкна 1:1 на Кьолн в среща от 17-ия кръг на германската Бундеслига.

Момчетата на Юлиан Нагелсман продължиха с представянето си от второто полувреме срещу РБ Лайпциг (1:1), действайки страхливо и посредствено. Елис Скири откри за гостите в четвъртата минута, а да почивката Байерн отправи два точни удара, владя топката в 74% от времето, но не изглеждаше по никакъв начин опасен и гладен за победа.

Хегемонът стартира силно през втората част и изпусна няколко положения, но след това изпадна в "технична летаргия", разигравайки като на тренировка с петички. Все пак в последната минута тупалката на Джошуа Кимих от дистанция спаси мюнхенци от пълен резил.

Байерн е на върха с 36 точки, но вече води само с четири на втория РБ Лайпциг. Кьолн е осми с 21 пункта, спирайки серията от 9 поредни победи на баварците в това съперничество.


Още в четвъртата минута "козлите" показаха, че не са пребили Вердер Бремен случайно със 7:1 само преди дни и откриха резултата при първия изпълнен корнер. Елис Скири получи от Юлиан Шабо и вкара с пищяла за ужас на почти целия стадион "Алианц Арена".

Шампионите имаха нужда от близо четвърт час, за да покажат, че не са само телом на терена. Серж Гнабри получи на добра позиция и опита късмета си, но вратарят Марвин Швебе го отказа. Интересното е, че Гнабри преследваше 12-ия си гол срещу Кьолн, който официално е неговият любим противник.

На няколко пъти Кьолн поставяше под напрежение отбраната на Байерн, която действаше хаотично и без нужното спокойствие. Преди изтичането на половин час игра Скири можеше да удвои, но Ян Зомер спаси новия си отбор, блокирайки противника преди удара му.

Зверска тупалка на Бенжамен Павар загря ръкавиците на Швабе точно преди почивката, а при опита за добавка Леон Горецка би покрай гредата. Това беше едва вторият точен удар за домакините в мача.

Началото на второто полувреме започна с натиск на Байерн и изглеждаше въпрос на време топката де се оплете в мрежата за Швебе, особено след снаряда на Матайс Де Лихт, спасен от стража.

Последваха още две много опасни акции на домакините, но шутът на Райън Гравенберх облиза страничната греда, а след това Кингсли Коман беше отказан от вратаря. 

Постепенно темпото спадна и макар баварците да владееха топката, те не правеха нищо съществено с нея. На няколко пъти Джамал Мусиала и съотборниците му отиграваха спокойно с петичка, което не кореспондираше с резултата на светлинното табло.

Десетина минути преди края на редовното време Коман центрира отдясно и Томас Мюлер засече опасно с глава, но Швебе спаси с една ръка. В 87-ата минута Чупо-Мотинг нацели гредата от малък ъгъл, но беше маркирана засада.

В 90-ата минута Байерн все пак изравни. Джошуа Кимих реши да стреля от около 23 метра и кинжалният му изстрел влетя в горния десен ъгъл!

В четвъртата минута на добавеното време Лерой Сане можеше да "взриви" стадиона и да помогне за пълния обрат, но ударът му се оказа неточен. Така двата отбора разделиха точките, въпреки статистическото превъзходство на баварците от 16:2 голови възможности и 78% владеене на топката. Гостите си останаха само с един точен изстрел за целия двубой.


Байерн Мюнхен - Кьолн 1:1

0:1 Елис Скири - 4'

1:1 Джошуа Кимих - 90'