Байерн Мюнхен празнува 10 години от първия си требъл от спечелени купи по време на представянето на отбора за новия сезон на "Алианц Арена" в неделя, предаде ДПА.

Бившият треньор на баварците Юп Хайнкес и звезди от футболния отбор, които спечелиха Шампионската лига, първенството и Купата на Германия през сезон 2012-13, сред които бившият капитан Филип Лам и халфът Бащиан Швайнщайгер, бяха аплодирани дълго.

"Той (Хайнкес) така моделира отбора, че спечели всички трофеи", похвали Лам бившия си треньор. Специалистът не се появява често публично, но призна, че не е искал да пропусне срещата с бившите си играчи.

"Фактът, че се срещам с отбора на нашия стадион, където празнувахме триумфите си, е огромно удоволствие. Това е голямо събитие, 10 години минаха невероятно бързо", коментира Хайнкес.

Байерн добави втори требъл през сезон 2019-20. През 2013 година баварците победиха Борусия Дортмунд с 2:1 на финала на Шампионската лига в Лондон. В неделя се проведе същият мач с бившите звезди на Байерн и Дортмунд, като баварците отново спечелиха с 2:1 с попадения на Клаудио Писаро и Луис Густаво, докато за Борусия вкара Кевин Гроскройц.