Байерн Мюнхен обърна Копенхаген и спечели с 2:1 като гост в двубой от група "А" на Шампионската лига.

Баварският колос изигра доста мизерно за своите високи стандарти първо полувреме, отправяйки само един точен удар. Звездата Хари Кейн така и не можеше да влезе в мача и стоеше изолиран от играта.

Именно пред англичанина се откри първата добра възможност в мача, но вратарят на домакините Грабара го отказа лице в лице. В крайна сметка беше маркирана и засада.

След това Лерой Сане остана на върха на атаката, но се позабави и опасността отмина. Датчаните изобщо не изглеждаха толкова безобидни и го показаха десетина минути след рестарта на играта.

В 56-ата минута по всичко личеше, че Байерн ще оцелее при натиска на Копенхаген, но Лукас Лерагер се оказа най-съобразителен при получил се рикошет и простреля Свен Улрайх.

Радостта на домакините не продължи особено дълго, защото в 67-ата минута Джамал Мусиала изравни след солова акция. Германският национал буквално скри топката на защитата на съперника и реализира в долния десен ъгъл благодарение на фамозната си техника.

Малко след това Сане получи разкошен пас от дълбочина и овладя майсторски, но стражът Грабара следеше ситуация, излезе напред и блокира острието.

Влезлите като резерви по едно и също време Томас Мюлер, Леон Горецка и Матис Тел вляха видимо свежа кръв в редиците на Байерн и обърнаха мача. Горецка стреля с глава след центриране на Мюлер, но топката мина покрай гредата. В 83-ата минута обаче нямаше прошка и Тел реализира след хитра асистенция с изчакване на Мюлер.

В 95-ата минута победата за Байерн беше подпечатана от вратаря им Свен Улрайх, който направи невероятно спасяване след получил се много коварен рикошет. Топката летеше застрашително към долния му ляв ъгъл, но стражът се разтегна като котка и спаси атрактивно с една ръка.

Очаквано Байерн е на върха в групата с пълен актив от 6 точки, докато Копенхаген е трети с една точка. След шокиращото поражение на Манчестър Юнайтед от Галатасарай с 2:3 на дъното без нито една точка са "червените дяволи", а турците са втори с цели 4 пункта.

 

Копенхаген - Байерн Мюнхен 1:2

1:0 Лукас Лерагер - 56'
1:1 Джамал Мусиала - 67'
1:2 Матис Тел - 83'