Байерн Мюнхен очаквано победи новака Хайденхайм с 4:2 в среща от 11-ия кръг на германската Бундеслига. 

Баварският колос изигра силно първо полувреме (9:3 удара, от които 3:0 точни), в което владееше топката в 72% от времето. 

Головата машина на хегемона Хари Кейн откри резултата в 14-ата минута, за да удвои малко преди почивката. И в двата случая негов асистент беше вторият най-добър реализатор на отбора този сезон – Лерой Сане.

Хайденхайм не падна духом и направи невероятно завръщане, вкарвайки два гола в рамките на три минути в средата на втор

ото полувреме! А куриозното е, че преди двата гола гостите реално нямаха нито едно чисто голово положение, но успяха да накажат отпуснатия Байерн.

Тим Клайндийнст върна интригата в 67-ата минута, а малко след това Ян-Никлас Бесте се възползва от груба грешка на Ким при изнасянето на топката. За съжаление на гостите тяхната радост не продължи дълго, защото Рафаел Герейро върна аванса на баварците само две минути след изравняването, като това беше трети гол в рамките на пет минути за вечерта!

Пет минути преди края на редовното време влезлият като резерва Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара гола на успокоението за Байерн, засичайки с глава центрирането на друга резерва - младока Матис Тел.

Припомняме, че през 2019 година Хайденхайм гостуваше тук (на снимката) в ¼-финален мач за Купата на Германия и загуби повече от достойно с 4:5, като до 84-ата минута резултатът беше 4:4 (Левандовски вкара победния гол от дузпа). 

Байерн Мюнхен събра 29 точки и излезе на върха в таблицата след днешния мач. Хайденхайм е 13-и с 10 пункта.


Байерн Мюнхен – Хайденхайм 4:2

1:0 Хари Кейн – 14’
2:0 Хари Кейн – 44’
2:1 Тим Клайндийнст – 67’
2:2 Ян-Никлас Бесте – 70’
3:2 Рафаел Герейро – 72’
4:2 Ерик Максим Чупо-Мотинг – 85’