Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер (69 години) коментира бъдещето на канадеца Алфонсо Дейвис, който е силно ухажван от Реал Мадрид.

„Той има договор до 2025 г. и се превърна в един от най-добрите защитници в света за нас“, каза Хайнер: „Разбира се, че искаме да го задържим – и се надявам, че той също иска това.“

В средата на Байерн обаче все по-често се чува, че Дейвис може да обмисли ново предизвикателство. Сега предстоят вълнуващи преговори. Има и няколко клуба, които се интересуват от Джамал Мусиала - освен Реал, особено Манчестър Сити и Ливърпул. Хайнер отделени внимание и на германския национал.

 „На Джамал му остават още няколко години от договора – и разбира се, ще се радвам, ако той остане с нас за дълго време, той е страхотен играч. И мисля, че Мусиала знае точно какво има в Байерн. Все още имаме време и ще се опитаме да го обвържем с клуба възможно най-дълго."

Това обаче ще проработи само със значително увеличение на заплатата - в момента Мусиала печели около осем милиона евро годишно. Лерой Сане, най-добрият играч на Байерн този сезон заедно с новото попълнение Хари Кейн, също се очаква да удължи договора си.

„Разбира се, бих искал Лерой да остане с нас за дълго време, без съмнение. Развитието на Лерой е страхотно. Той е играч от световна класа", отсече Хайнер.