Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус изтъкна липсата на единство след втората поредна загуба на отбора. Според Матеус, мачът срещу Лацио не е бил в стила на Байерн и тимът "трябва да стигне до дъното на много неща".

"Липсва убеждението. На тима му липсва компактност и лекота. Няма чувство на единство. Играчите са неспокойни, а въпросът е защо. Тухел трябва да обедини футболистите зад себе си си, трябва да оформи колектив, да възстанови компактността на терена и извън него", заяви Лотар Матеус пред Sky TV, където се изявява като телевизионен анализатор.

"Лекота, радост, доминация - всичко това обикновено характеризираше Байерн Мюнхен в миналото, но вече не се вижда. Отборът не работи добре и това е така от дълго време. Има доста проблеми и в защита, и в нападение. Треньорът и неговият екип сега имат много отговорна задача, която да свършат чисто психологически. Мисля, че имат опита, за да се справят. Трябва отново да спечелят доверието на играчите, а това не е лесно. Заради многото изявления в последните месеци това се превърна в сложна задача", коментира още Матеус.