Оливер Кан бе въвлечен в уволнението на треньора Юлиан Нагелсман в бившата си роля като изпълнителен директор на Байерн Мюнхен, но сега може да си представи завръщане на специалиста в клуба.

"Защо да не се завърне в Байерн един ден след като вече е натрупал повече опит", заяви Кан пред вестник "Билд".

"Това се е случвало с няколко треньори на Байерн Мюнхен - най-вече с Юп Хайнкес, а също с Джовани Трапатони и Отмар Хицфелд, който се завърна в клуба на по-зряла възраст", добави Оливер Кан.

36-годишният Нагелсман трябваше да си тръгне от мюнхенския гранд през март 2023-а, а в момента е национален селекционер на Германия с договор до края на Европейското първенство през лятото.

Ръководството на Байерн търси старши треньор за новия сезон, тъй като наследникът на Нагелсман Тухел ще се раздели с клуба една година преди края на контракта си. Сред вариантите за негов наследник е и Юлиан Нагелсман.

Бившият вратар на националния тим на Германия и на Байерн Мюнхен беше изпълнителен директор на клуба от 2021 година до края на миналия сезон, когато трябваше да напусне заедно члена на Борда на директорите Хасан Салихамиджич. Решението за уволнение на Нагелсман и назначението на Тухел бе взето в този период.

"Видяхме заплаха за нашия спортен успех по това време и загова бе направено въпросното решение, което със сигурност не беше лесно. Не успяхме да спечелим три титли, но все пак станахме шампиони на Германия. Често казвам, че мислех, че решението беше много лошо изпълнено. Нещата не се развиха добре и това все още ме притеснява", коментира Оливер Кан.

Коментирайки престоя на Томас Тухел, Кан каза: "Говори много, когато един от най-търсените треньори в Европа, който в изведе Пари Сен Жермен с трудни за управление звезди до финала в Шампионската лига и спечели турнира с Челси, срещна толкова трудности в Мюнхен."

11-годишната доминация на Байерн като шампион в Бундеслигата приключи в неделя, когато Байер Леверкузен спечели титлата за сезон 2023/2024. Баварците отпаднаха от турнира за Купата на Германия и единственият им шанс за трофей е в Шампионската лига, където тази вечер излизат срещу Арсенал в реванша от четвъртфиналите.