Проблемът с треньорския пост в Байерн (Мюнхен) е принудило ръководството да потърси и испанеца Хулен Лопетеги, особено популярен в последните седмици на европейския пазар, съобщи телевизия "Скай Германия".

Вестник "Билд" пък потвърди, че испанският специалист е на важно място в списъка на германския гранд, след като Шаби Алонсо от Байер Леверкузен, Юлиан Нагелсман – национален селекционер на Германия и Ралф Рангник от Австрия отказаха предложенията.

57-годишният испанец за последно беше треньор на клуба от английската Висша лига Уулвърхемптън Уондърърс, но подаде оставка през август. Той е силно свързван в английската преса с Уест Хем Юнайтед. Преди това е бил национален селекционер на Испания, откъдето скандално си тръгна ден преди началото на Световното първенство и подписа с Реал (Мадрид). Също така е водил и отбора на Севиля. Изданието пък допълни, че актуалният наставник на Бенфика (Лисабон) Роджър Шмид също е опция за баварците.

Със сигурност Томас Тухел напусна клуба в края на сезона, каквото е споразумението на двете страни. Някои фенове дори искат Тухел да остане, въпреки някои комични резултати, които им донесе. Но предвид скорошния му скандал с президента на клуба Ули Хьонес е малко вероятно това да се случи.

Бившият технически директор на Байерн Михаел Решке каза, че не разбира "цялото вълнение. Не е краят на света, че Байерн все още не е намерил треньор", каза той пред Sport1. „Съветвам всеки просто да се довери на спортните директори Макс Еберл и Кристоф Фройнд.“

Бившият вратар на Байерн Жан-Мари Пфаф предложи временно решение, при което бившият треньор Ханзи Флик – спечелил требъл с клуба през 2020 г., да се завърне за един сезон с временен договор.

"Ханси Флик, който в момента е без работа, може да поеме управлението за една година. Предимството на това решение би било, че Еберл може да отдели време, за да потърси кандидат, който да поеме управлението през 2025-а година“, каза Пфаф пред "Mюнхнер Aбендцайтунг".