Атлетико Мадрид постигна седмата си поредна победа в шампионата на Испания. В среща от 20-ия кръг столичани се наложиха с 3:1 у дома срещу Валенсия, след като изоставаха с 0:1.

След точно 11 минути игра "прилепите" поведоха в резултата след удар от дистанция на Урош Рачич, но Атлетико изравни в 23-ата минута. Тогава точен бе Жоао Феликс, който намери пространство в наказателното поле, за да прати топката във вратата, пазена от Жауме Доменек.

Мадридчани взеха аванс в 54-ата минута чрез Луис Суарес, който беше точен след пас на Феликс, информира БНР. "Червено-белите" реализираха и трето попадение във вратата на гостите. Негов автор стана Анхел Кореа 18 минути преди изтичане на редовното време.

Атлетико е на първо място в класирането и са с актив от 47 точки. Столичани имат седем точки повече от шампиона Реал, който се намира на втора позиция в Примера дивисион и има един изигран двубой повече.

Валенсия е на 14-та позиция до момента със само 20 спечелени точки. Днес Атлетик (Билбао) е домакин на Хетафе в последната среща от кръга.