Вратарят на Лацио Иван Проведел лиши Атлетико Мадрид от победата снощи в първи мач от Шампионската лига. Стражът на Орлите вкара с глава в 95-ата минута, за да донесе крайното 1:1 с последния удар по топката. Но той не е единственият вратар, който е вкарвал гол във вратата на Дюшекчиите. Не е дори първият, който го е правил в евротурнирите.

Преди 57 години Атлетико Мадрид допусна гол от дузпа в мача за КЕШ срещу Войводина. Това се случи на 16 ноември 1966 г. в Нови Сад. Илия Пантелич вкара от бялата точка и Войводина спечели онази среща с Атлетико с 3:1.

Явно Дюшекчиите имат сериозно проклятие що се отнася до головете от вратари. След като Иван Проведел се разписа от игра във вратата на Ян Облак, сега вече Атлетико е допускал гол от вратар по всякакъв начин.

Последният страж, който им вкара дузпа беше Дмитрович от Ейбар на 21 януари 2021 г. В исторически план обаче Атлетико е пускал гол от вратар и от пряк-свободен удар. Направи го Тони Пратс от Бетис на 17 октомври 1999 г. Всъщност Атлетико е отборът допуснал най-много голове от вратари в цялата история на Ла Лига - 3.Освен Дмитрович и Пратс, същото стори Сантамария от дузпа за Расинг през март 1976 г.