Типично по балкански играчите на Сърбия и Черна Гора хвърлиха вината за загубата върху треньора Илия Петкович. Западните ни съседи паднаха 0:1 от Холандия в първия си мач от група С.

"Вината е на Петкович. Кой знае сега след тези думи може и да се наложи да си отида вкъщи", изригна халфът Огниен Короман, който влезе в края на първото полувреме на мястото на Ненад
Джорджевич.

Короман бе един от най-добрите в отбора на Сърбия в квалификациите. Съседите завършиха първи в групата и пратиха отбора на Испания на бараж. Петкович обаче реши да го остави резерва срещу Холандия. Явно селекционерът горчиво е съжалил за решението, защото още в 40-ата минута извади дефанзивния халф Джорджевич и пусна Короман.

Тръгна и слух в сръбските медии, че капитанът Саво Милошевич, който беше сменен на полувремето, не говори с останалите съотборници, защото е сърдит. Нападателят на Осасуна изигра своя мач №99 за националния тим. Кежман също бил недоволен, че го сменили.

Много е вероятно след втория мач скандалите да се увеличат, защото треньорът Петкович заяви, че ще има големи промени в състава.

Медиите в Сърбия също не останаха доволни. "Провал!", пише на първа страница вестник "Спортске Вести". "Една грешка и - Робен" пък е заглавието на "Глас явности".