Истинска гавра си направиха играчите на Аржентина със Сърбия и Черна гора. "Гаучосите" размазаха комшиите с 6:0 и вече са сигурни участници в следващата фаза. Това е най-голямата победа на световни финали от първия кръг на миналото световно, когато Германия разгроми 8:0 Саудитска Арабия.

Аржентинците си правеха каквото искат на терена и още на почивката поведоха с 3:0. Първо Савиола проби по лявото крило и пусна към връхлатащия Макси Родригес, който от около 10 метра с мощен удар прати топката във вратата. А беше още 6-а минута.

В 31-ата минута падна може би най-красивият гол на световното досега. Аржентинците направиха атака, в която си подадоха топката над 30 пъти. В крайна сметка Креспо изведе с пета Естабан Камбиасо, който заби топката под гредата с удар от точката за дузпата.

В 41-ата минута отново Савиола бе в основата на третия гол. Той се пребори за топката до мястото за изпълнение на корнер, нахлу в пеналта и стреля към вратата. Стражът Йеврич успя да избие топката, но тя попадна у Макси Родригес, който от 3 метра я прати във вратата не без помощта на гредата и Горан Гавранчич.

Четвърт час след почивката стана ясно, че сърбите няма да могат да постигнат нищо. В 65-ата минута Матея Кежман бе изгонен за фаул срещу Маскерано. В интерес на истината съдията Розети малко пресилено показа червения картон.

Треньорът на Аржентина Хосе Пекерман пусна в игра Карлос Тевес и Лео Меси. Двамата младоци жадни за слава не пожалиха съперника. В 78-ата минута аржентинците изпълниха бързо фаул, Меси нахлу в наказателното отляво и пусна към Креспо, който на празна врата от 3 метра направи резултата 4:0.

6 минути по-късно Тевес финтира двама защитници на сърбите и с диагонален удар по земята също записа името си при голмайсторите. За да дойде 88-ата минута, когато Меси получи топката от Тевес и с удар в близкия ъгъл от около 10 метра оформи крайното 6:0. За халфа на Барселона дебютът на световното е впечатляващ - гол и асистенция за 15 минути игра.

За играч на мача бе избран Хуан Роман Рикелме. Халфът на Аржентина не се разписа, но отново бе човекът, който правеше играта на гаучосите.

Легендата на Аржентина Диего Марадона изгледа мача от трибуните на стадиона в Гелзенкирхен. Със сигурност той е останал много доволен от сънародниците си. Сърбите пък със сигурност отпадат от първенството. Те са четвъртият тим, който си тръгва, след Коста Рика, Полша и Парагвай.